Zilele Comunei Cicârlău

   Zilele comunei Cicirlau

Zilele comunei Cicirlau reprezinta un eveniment complex, social, cultural, artistic, sportiv, economic si de divertisment, care se desfasoara o data la 2 ani.

Obiectivele evenimentului sunt:

– promovarea comunei Cicirlau pe plan judetean, national si european;

– promovarea valorilor si traditiilor comunei;

– consolidarea solidaritatii sociale a cetatenilor si fiilor comunei;

– consolidarea relatiilor cu investitorii locali;

– desfasurarea unor activitati economice;

– dinamizarea vietii culturale si artistice a comunei;

– oferirea unor posibilitati de divertisment si distractie pentru participanti.

In anul 2009, a avut loc  prima editie a evenimentului. In decursul anilor, la  eveniment am avut numerosi invitati printre care se numara artisti valorosi, Cornelia Radocea, Petrica Muresan, Ioan Dordoi, trupa Incognito, ansamblul Mesesul si multi altii. Se premiaza persoanele care implinesc frumoasa varsta aniversara de 90 de ani,aniversarea casatoriei la  50 de ani ,elevii premiati la olimpiade,cetateni de onoare si altele.

 

In anul 2019 s-a desfasurat cea  de-a VI-a editie in data de 28-29 iunie.

În data de 29.06.2019 sâmbătă, va avea loc  deschiderea oficială a celei de-a VI a ediţie a Zilei Comunei Cicârlău. Se vor organiza diferite concursuri şi jocuri distractive destinate copiilor şi amatorilor de jocuri sportive organizate împreună cu Şcoala Gimnazială Cicârlău şi Asociaţia Sportvă Cicârlău

Începând cu ora 18.00, la scena amplasată în centrul civic al comunei noastre un program artistic susţinut de către elevii Şcolii Gimnaziale cu clasele I – VIII Cicârlău şi Ilba (care fac parte din Ansamblul coral şi de dansuri Strugurelul Junior) îndrumaţi de către prof. Patovan Mircea, urmat mai apoi de un concert susţinut de formaţia Trubadurii din oraşul Seini, seara  încheindu-se cu  o  discotecă în aer liber.

Duminică, 30.06.2019 va avea loc festivitatea de premiere a concursului “Flori pentru satul meu ”fiind premiate cele mai frumoase si organizate gospodarii, a cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie, a persoanelor cu vârstra de 90 de ani, acordarea titlul de cetăţeni de onoare ai comunei Cicârlău personalor care prin activitatea lor au marcat viaţa socială, cultural-artistică sau sportivă, promovând numele comunei în tară şi/sau străinătate

După festivitatea de premiere am avut parte un spectacol de gala susţinut de către  Ansamblul Național Transilvania ce a cuprins în program artişti consacraţi ai Maramureşului. Totodată a fost aniversat anticipat  maestrul Nicolae Sabău pentru frumoasa vârstă de 90 de ani, cu un spectacol de muzica populară susţinut de invitaţi speciali precum Vlăduţa Lupău, Livia Pop, Petrica Muresan, Vasile Pop, Lorena Şut  si  Nicolae Sabău precum și dansuri din zona noastră folclorică prin ansamblul Strugurelul din Cicârlău precum şi Mireşu Mare.